“Fish-á-Deli Circus”
– et nyt møde med Tonny Trifolikom
Tonny Trifolikom spiller som noget nyt med i et helt særlig forestilling, som blev kåret af Aarhus 2017, som en af de bedste sanseoplevelser det år.
Tag et omrejsende cirkus fra starten af 1900-tallet med cirkusdirektør, stærk mand og skægget dame. Tilsæt musik, ti retter med alt godt fra havet, som veltilberedt fjæsing, tang, brisling (”den nordiske ansjos”) og fjordkrabber – garneret med god, gammeldags gøgl. Det er menuen i Fish-á-deli Circus, som er et nyt tiltag, der skal give danskerne lyst til at spise andre typer fisk, end vi plejer. Cirkusteltet slår teltpælene op i diverse havnebyer og lokker med skæve toner og lækker smag, kreeret af den pris-nominerede mad entreprenør, Jakob Vinkler.
”Vi vil lære danskerne at spise flere af de lokale arter fisk og havdyr. Derfor præsenterer vi en inddragende forestilling og et fabelagtigt måltid, hvor anderledes fisk bliver kernen. Vi har kokkereret en forestilling, hvor mad og scenografi giver en fantastisk oplevelse med lokale råvarer, tang og såkaldt bifangst, som er de fisk, danskerne normalt ikke spiser,” fortæller idémanden bag Fish-á-deli Circus, kok Jakob Vinkler, fra Madhuset Smag i Ebeltoft.
Læs mere på :